Skip to main content
annonser
Kultur og sport
Fra konserten i Vestre Gausdal kirke fredag kveld
Fra konserten i Vestre Gausdal kirke fredag kveld
Olav Iverslien
Redaktør


Korene opptrådte sammen og hver for seg med et variert juleprogram. Østre Gausdal Sangkor med sin dirigent Erika Urbutê framførte julesanger med ulike solister. Inger Livø Grimstad sopran i Panis Angelikus, dirigenten sjøl i både The world for Christmas og den kjente Amazing graze. Det sakrale høydepunkt var nok Arne Nustad sin djupe bass-solo i Den hellige stad. en flott tolking av en klassisk julesalme akkompagnert at av Jan Martin Listuen på orgel.

Kor Venskap sin avdeling inneholdt blant annet Det lyser i stille grender, nordnorsk julesalme og Det kimer nå til julefest Programleder Trond Klaape bandt forestillingen fint sammen med flere lyrikkinnslag og det var alt i alt en stemningsfull konsert som tradisjonelt ble avsluttet med Deilig er jorden i allsang.

Det var nok flere sangere enn tilhører i kirka denne kvelden. De to korene teller til sammen 50 sangere. Det er ikke bare lett å fylle kirkebenkene i en travel førjulstid med juleforberedelser, håndball-VM og dørstokkmil. Nå i helga topper det seg med konserter da søndagen inneholder i alt tre stykker: Hemmat til jul med ungdomsmusikere i Follebu kirke, Sangkoret med nye gjester i Østre Gausdal kirke og Kulturskolens juleforestilling i Kulturhuset. Mye å velge mellom. Kulturtilbudet i Gausdal er svært omfattende!

Olav Iverslien
Olav Iverslien
Cron Job Starts