Skip to main content
annonser
Kultur og sport
Olav Iverslien
Redaktør

Det var det sammenslåtte korpset med musikere fra Vestre og Follebu, under sin dirigent Anders Hårstadhaugen. som bød på både juletoner og andre stemningsfulle melodier i årets julekonsert.

Korpset teller ca. 30 medlemmer og har en besetning som takler alle stemmer og arrangement. Konserten bød på både musikk fra orkesteret, allsang og melodier med sangsolist som for anledningen var operasanger Ruth Olina Lødemel som har flyttet hit til Gausdal. Hun vartet opp med sangen Himmel på jord, Jul, jul strålande jul, og julesangen over alle : Adams Julsång eller ,  O Helga natt som er udødeliggjort i Jussi Bjørlings framførelse.

ruth 

Ruth Olina Lødemel var sangsolist under julekonserten med musikkforeningene

Korpset framføret i tillegg til disse juleklassikerne melodien Sleigh Ride, en overtyre til Winter Festival, You Riase me up av Rolf løvland  og en stemningsfull melodi «Ved Nesland kyrkje». Konserten inneholdt også nærmest selvfølgelig en versjon av Glade jul og ble nærmest obligatorisk avsluttet med et fint arrangement over melodien Deilig er jorden til stående allsang fra publikum.

Fikk du ikke med deg konserten- og det gjaldt sikkert mange for det er litt stusslig når antall frammøtte på en slik konsert er mindre enn antall medlemmer i korpset- så er det ny anledning i Vestre Gausdal kirke kommende onsdag kl. 1900.

Videre før jul er det konserter 20.12 med Marie Klåpbakken og 21.12 med ØGM, begge i Østre Gausdal kirke.  Lørdag 22 er det» Hematt te jul-konsert « i Follebu kirke med unge musikere fra bygda og samme kveld er det også musikkandakt i Aulstad kirke. Så det er mye å velge mellom for å finne litt ro i førjulsstria.

Olav Iverslien
Olav Iverslien
Cron Job Starts