Skip to main content
annonser
Kultur og sport
ØGM ved årets julekonsert
ØGM ved årets julekonsert
Olav Iverslien
Redaktør

Konserten i Østre Gausdal kirke startet så sakralsk høytidelig som mulig med melodien O, come All Ye Faitful, etterfulgt av en kantate av J.C Bach. Kveldens programledere var Jenny Fonstad og Marthe Kleiven Fyksen som introduserte og ledet konserten med stø hånd.

jk 2

Kveldens programledere Jenny og Marthe

Marthe var ikke bare konferansier men også sangsolist både solo og sammen med mor Irene. De hadde et fint innslag fra Jul i Svingen. Marthe hadde også framførelse av klassikeren Home for Christmas.  Og hva skal man si om Marhe? Hun er 14 år og synger klokkerent på en stødig fin måte uten noe form for jåleri eller fakter, et naturtalent rett og slett!

jk4

Marthe Kleiven Fyksen er et sangtalent

Korpset hadde en variert meny innlagt allsang av En krybbe var vuggen, Glade jul og nærmest selvfølgelig en avslutning med felles framførelse av Deilig er jorden. Allsang er fint, men det må nok innrømmes at sangutøvelsen ikke på noen måte tar av blant publikum enten det skyldes beskjedenhet eller at de er preget av stundens alvor?

Vi hørte melodien Ved Nesland kirke med fin saksofonsolo av Åse Mari Solberg, julemedleyen Noel og O Magnum Mysterium. Avslutningsvis sang Irene Kleiven Fyksen «Mitt hjerte alltid vanker» i et noe uvant arrangement over en folketone fra Voss.

jk3

Eplet faller ikke langt fra stammen , her synger Marthe og Irene Kleiven Fyksen duett

ØGM gav oss julestemningen igjen og fortsetter sikkert med det i nye 60 år. Mangler du enda litt musikalsk julestemning er muligheten tilstede i kveld der unge musikere fra Follebu har Hematt tel jul konsert i Follebu kirke kl. 1900 og i Aulstad kirke er det musikkandakt kl. 2000, der medvirker blant andre søskenparet Sagbakken. Musikerne svikter ikke i førjulstida her i bygda.

Olav Iverslien
Olav Iverslien
Cron Job Starts