Skip to main content
annonser
Kultur og sport
Olav Iverslien
Redaktør

Fem  dresskledde gausdalsungdommer, profesjonell lyd og lyssetting og fullsatt kirkerom var rammen rundt konsertene i går kveld.

Johnny Cash (1932-2003) er en av historiens mest kjente countrysangere med sin karakteristiske dype røst og melankolske stemme. Martin Øvstehage er vokalisten i tribute-bandet Get Rhythm og han står såvist ikke mye tilbake for originalen både når det gjelder stemme og stemmelikhet.

Cash var kristen og hadde mange sanger inspirert av gospelmusikken i USA, De største hitlåtene har nok noe mere rockepreg over seg. Vi fikk smakebiter på begge deler under konserten i går og lydnivået foran alterringen i Østringskjørkja har antagelig aldri vært høyere enn denne kvelden. Bandet fikk storslått applaus etter hvert nummer og vi så mange synge med og leve seg inn i de kjente sangtekstene som ble servert. Øvstehage synes det var en ære å få opptre i kjørkja, det var deres tredje kjørkekonsert til nå.

Og perlene kom på rekke og rad utover i konserten. Som «One hundred million angels singing», «Hey Porter» ,signaturlåten med samme navn som bandet , Get Rhythm og selvfølgelig «Folsom Prison Blues», Kris Kristoffersens kjente ballade «Sunday morning coming down» og mere sakrale sanger som «There are peace in the walley» og »It was Jesus». Den legendariske «I walk the line» var også på repertoaret samt mange flere i en ren ønskekonsert for Johnny Cash fans .Mot slutten fant Erik Engeland fram sine to munnspill og tok oss med på en svært fartsfylt togtur der det var både svinger og bratte unnabakker, Engeland håndterte to munnspill i skjønn forening med god komp fra de andre i bandet, Det var foruten Engeland og Øvstehage, Kjetil Andre Jensen, bass, Erlend Trinerud Rognlien vokal/gitar og Sondre Staum på slagverk.cash 2

Erik Engeland, en virtuous på munnspill

Det ble selvfølgelig ekstranummer, to til overmål, etter stående trampeklapp når siste nummer var spilt. Et storfornøyd publikum gikk ut nynnende på «Love is a burning thing» Det måtte da passe godt på selveste Valentin-dagen?

Flott konsert Get Rhythm velkommen tilbake i kirka eller andre lokale konsertscener!

Olav Iverslien
Olav Iverslien
Cron Job Starts