Skip to main content
annonser
Kultur og sport
Olav Iverslien
Redaktør

Ivar Wold er 76 år og 65 av dem har han vært medlem i ØGM. Dette ville Musikkforeningen markere og inviterte til Ivars Ønskekonsert der programmet i stor grad også var valgt ut av veteranen sjøl. Ivar var sammen med konferansier Øystein Veisten plassert i gyngestol på siden av scena, men det var ingen ting som tydet på at denne karen var på «gyngende grunn». Årstall og musikkstykker ble referert på løpende bånd etter som småpraten knyttet de ulike musikkstykkene sammen.

ivar2

Kveldens hedersgjest sammen med Øystein Veisten konferansier

Det startet ( og sluttet) selvfølgelig med marsjer. F-båten slo an takten, marsjen som i mange år har vært ØGM sin signaturmars og brukt i mange slags sammenhenger. Ivar har nok blåst utallige ganger disse taktene på instrumentet baryton som har fulgt han hele musikerkarrieren.

Fra ØGM historien trakk Ivar fram korpsets leder på syttitallet, Gudmund Sveen og selvfølgelig hans største mentor og forbilde Finn Lund. Storhetstiden var nok i perioden 1970-1980. Ivar mintes at på musikkstevnet på tretten i 1977 marsjerte ØGM inn med 78 musikere. På den tida var det også svært aktivt med skolemusikk-korps på alle barneskolene i Gausdal og dette resulterte også i at det først på åttitallet ble et komplett Ungdomskorps i Gausdal. Som et ledd i dette ble et det innøvd en samling av Elvis Presleys største hits. Den var også med på kveldens konsert.

Med besetning inn mot det som kalles Symphonic band dristet korpset seg til store framføringer noe vi også fikk smakebiter på denne kvelden med blant annet Ballett Egyptienne.

Etter en ganske melodiøs sekvens tok ordføreren ordet og overrakte blomster til Ivar som en ekte ildsjel og inspirator for musikere i alle aldre i flere mannsaldre, Hun takket han for flott innsats.

ivar3

Ordfører takket for innsatsen og overrakte blomster

Så ble det pause med gratis servering før musikkforeningen gikk inn i siste sekvens. Der fikk vi høre årets NM-nummer som skal framføres i Trondheim seinere i vår. Kraftfull og komplisert musikk av en japansk komponist. Denne delen av konserten inneholdt også lettere numre som Brita-Polka av den kjente svenske komponisten Hans Chr Lundby og New Baroque Suite av en nederlandsk komponist. Avslutningsvis fikk vi høre musikken til filmen Flåklypa Grand Prix før det hele ble avrundet med klassikeren Stars and Stripes Forever. Denne amerikanske nasjonalmarsjen av Sousa ble knyttet opp mot minner fra korpsets USA- tur i 1984 da over 100 gausdøler reiste gjennom Midt- Vesten på en sagnomsust konsertturne som varte i 16 dager. Ekstranummeret var også mars den like kjente Alte Kameraden som regnes som Tysklands nasjonalmars og spilles over hele verden.

Ivar minnet nok også sine  gode og «gamle kamerater» i musikkmiljøet. Han takket korpset tydelig rørt for en minnerik kveld. Publikum kvitterte med stående applaus etter en flott konsert.

 

Olav Iverslien
Olav Iverslien
Cron Job Starts