Skip to main content
annonser
Kultur og sport
Alt klart for golf på  Skei
Alt klart for golf på Skei
Olav Iverslien
Redaktør

 Vi treffer to av green-keeperne ved Rustsetra på en glovarm dag på Skei. Det er løypekjører Knut Erik Balle Hagen og Stian Rokvamslien.

 

golf 2

Stian og Knut Erik ønsker velkommen til fjell-golf

Balle har byttet ut løypemaskina med plentraktoren og synes det er helt greit. Men så rask og varm vår på fjellet har ingen av de to opplevd. De grønne golfbanene er som alt annet gras utsatt for tørke. Greenene, det området som ligger inntil golfhullet, vatnes nå hver kveld. Det er vatning, delvis automatisk, ved alle hull. Vi må nok vurdere klippinga der det ikke er vatning og framover sier Balle hvis været blir så ekstremt tørt.  Ellers går arbeidet på golfbanene med til klypping, gjerding, gjødsling og oppmerking og annet vedlikehold  nå i førsesongen. Det er fire personer som jobber med golf sommerstid og det er nok å gjøre. De gleder seg over at banene på Skei har tålt overvintringa veldig bra.  Her er det nesten ikke isbrann eller felt som må omsåes. I låglandbanene på Østlandet har dette vært et stort problem i vår.

Skei Golfklubb har rundt 500 medlemmer. I helga møter nok mange opp for å gjøre en ryddejobb og ta de første runder på høyfjellsbanen på Skei, Selv om det er tropevarme om dagen er det litt svalere her på 1000 meter over havet. Alt skulle ligge til rette for en perfekt sesongstart.

Olav Iverslien
Olav Iverslien