Skip to main content
annonser
Kultur og sport
Olav Iverslien
Redaktør

Nå er alle hundespann ute i løypa under Gausdal Maraton, i alt mellom 90 og 100 ekvipasjer. De som kjører lengst (300 km) startet fra Astridbekken i går kveld og var ventet inn til sjekkpunkt Skåbu i middagstider i dag. Allerede før k.l 1100 kjørte Peter Jahnsen inn som førstemann. Det betyr at det går fort ute i løypa og kan gå mot rekordtider på det skarpe føret. I Skåbu er det 7 timers hvile og det betyr at de første kjører ut derifra i 18 tida i kveld. Da kan vinneren ventes inn på Astridbekken tidlig på natta.

Vi snakket med løpsleder Kaia Dons Søvik-Siragusa ved starten på Astridbekken og hun bekreftet at det var høy fart i sporet. Starten hadde stort sett godt greit selv om det alltid er litt hektisk når så mange bikkjer og kjørere skal klargjøre seg for løpet. Nå når alle er ute i sporet regner hun med at de får en fin tur i vinterfjellet. Klarvær, behagelig temperatur og lite vind skulle ikke gi unødige utfordringer.

kaja

Kaia er løpsleder for Gausdal Maraton 2019

Noen lokale kjørere starter også vi traff Kjell Roar Aasvestad som klargjorde bikkjene som denne gange kjøres av Siri Christine Fredriksen. Jeg er bare handler i år sier Kjell Roar. Siri kjører i 8 spanns klassen.

lokal

Siri klar for debut i Gausdal Maraton

For de som vil se hunder og kjørere i kveld er Skåbu stedet. Der er det obligatorisk hvile for både de som kjører 300 og 200 km. Utover hele kvelden vil det kjøre ut hundespann på siste etappe derifra. Skåbu har også åpent hus de fleste steder utover kvelden. Målgang kan ventes fra tidlig natt og i morgentimene på Astridbekken. Premieutdelingen er i morgen kl. 1300.

Olav Iverslien
Olav Iverslien
Cron Job Starts