Skip to main content
annonser
Kultur og sport
Olav Iverslien
Redaktør

Kultursalen var fullsatt i bordoppsetting  denne lørdagen med et forventningsfullt publikum. De hadde fått med seg at Kultursuppas innstifter, Arnhild Vik, hadde bursdag og tok imot pianisten med bursdagsangen da hun entret scenen. Tett bak kom også Stephen Brandt- Hansen inn i sin «Jesus-dress». Ikke tilfeldig for hovedrollen i Jesus Christ Superstar har han spilt i 5 forskjellige land og nesten 800 forestillinger.

Sangeren startet forsiktig fra Astri Lindgrens verden med visa om en fattig bond-dreng. Videre fikk vi utdrag fra Abbas utvandrer-musical og flere popklassikere blant annet en nydelig versjon av Gabrielles sång/ Jag vil kjenna at jag lever. Brandt-Hansen tok også med seg publikum i allsang i den kjente Choen-sangen Hallelujah.  Men den forsiktige starten var fort over og sangeren vandret hastig rundt på scenen, pratet fort og sang med super stemme til stor applaus i salen.

Vi fikk operaversjonen av Vårsøg framført på italiensk. En versjon som han hadde falt i god smak sunget for mafiaen på Capri i sene kveldstimer. Vi fikk et gnistrende potpurri over Edit Piaf mest kjente sanger og en egenskrevet julesalme på melodien til kjente Bach-toner. Laget som en «hevn» for at en annen kjent svensk sanger, Tommy Kørberg, hadde snytt han for å få framføre O helga natt i en TV-.konsert.  Så var vi innom flere musicals og en versjon av Rolf Løvlands legendariske You Rise me up for å nevne noe. I forbifarten mener jeg Brandt-Hansen lovet å komme tilbake med en julekonsert i denne vakre bygda. Det vil nok trekke publikum. Samklangen med Arnhild var også som vanlig perfekt, selv om de to kanskje ikke hadde hatt så mye tid til øving for en svært opptatt artist. Men han var full av lovord for akkompagnementet. Hva skal vi med KORK når vi har Arnhild Vik var et av utsagnene hans.

 Ekstranummeret var til teksten « Thank you for the Mondays osv, fra Secret Garden. Før sangeren sprang ut av scena og hastet videre. Et absolutt trivelig bekjetskap og litt av en ønskekonsert. En sanger som nok kan fylle hele storsalen i amfi-oppsett hvis han gjør alvor av å komme tilbake med Julekonsert.

Olav Iverslien
Olav Iverslien
Cron Job Starts