Skip to main content
annonser
Kultur og sport
Claus Grennes (tv) på premieutdelingen sammen med vinner Elisabeth Edland ( midten ) og tredjeplass som ble tatt av Isabell Baumann.
Claus Grennes (tv) på premieutdelingen sammen med vinner Elisabeth Edland ( midten ) og tredjeplass som ble tatt av Isabell Baumann.
Olav Iverslien
Redaktør

Jeg er veldig godt fornøyd med plasseringen sier Claus til Gausdøl’n etter endt løp. Førsteplassen var det ingen forhåpninger om, Elisabeth Edland er jo verdensmester i 8 spann-klassen. Men hundene gikk bra og det var en fin tur sier Claus. Siste etappe natt til søndag var det ganske friskt over Megrunnskampen. Løypa var igjenblåst på minutter og det var å kjempe seg fram i skavlsnøen. Det førte til at en av hundene måtte tas i sleden siste delen inn til Astridbekken. Med en hund satt ut før i løpet kjørte Claus inn med 6 hunder.

Selfmade

Claus har ingen rike sponsorer eller team rundt seg med hundekjøringa. Jeg avler og trener hundene sjøl, bygger sleden og organisere alt som skal til foran et løp forteller han. Claus bor i Svatsum og trener mye i det samme område som Gausdal Maraton går i. Vi er godt kjent inne ved Megrunnsvatnet sier han og forteller at de ofte drar ut på treningstur når været er dårlig. En må venne hundene til å takle all slags vær mener han. Vil du kjøre med større spann etter hvert lurer vi på. Nei det er 8-spannsklassen som er » Formell 1-klassen» mener han. Her går det fortest. Dessuten har jeg bare 10 hunder og ingen store planer om å ha flere. Claus forteller at det gikk bra i de løpene han startet i fjor vinter og dette var en positiv start på dette året. Planer for vinteren?

Jeg har medtt meg på Finnmarksløpet og det ser ut som jeg kan få til det. Men å starte der er et stort løft både økonomisk og praktisk. Claus var med Simen Bækken som handler for 2 år siden i Finnmark. Nå har han lyst til å starte sjøl. Og du satser videre som konkurransekjører spør vi? Jeg tar ett år av gangen sier Claus. Hadde vel egentlig planer om ikke å konkurrere i år også. Men det er rart med et når sesongen starter så kommer lysta til å delta. Hva er så bra med hundekjøring? Jeg liker sporten her er det muligheter for alle og det er jobben med hundene som teller. Kvinner og menn, unge og gamle konkurrer på likefot og det er et veldig godt miljø oss hundekjørere i mellom. Så er det sjølsagt naturopplevelsen og nytelsen med å legge i veg innover viddene med et hundespann som fungerer fint. Det er mye bra med hundekjøring mener han og forholdene her i Gausdal med egen treningsløype og en aktiv klubb er de aller beste.

Claus er opprinnelig fra Moss og arbeider nå innen omsorgssektoren i Gausdal. Jeg var nok mere vant med båt og sjøliv enn snøtunge vintre sier han. Men nå trives jeg veldig godt med det også. Vi gratulerer med en fin prestasjon i Gausdal Maraton.

Olav Iverslien
Olav Iverslien
Cron Job Starts