Skip to main content
annonser
Kultur og sport
Olav Iverslien
Redaktør

Rundt 300 løpere stilte til start med startnummer i bakkeløpet Skeikampen opp, sikkert flere som tok turen opp uten tidtaking. Løpet er ca. 2.8 kilometer og har en høydeforskjell på 340 høydemeter. Vinner ble Sindre Buraas på tida 14.42 foran Mattis Stenshagen og Geir Steig. Beste kvinnelige løper ble Julie Hammer på tida 18.05. Buraas har for øvrig «bakkerekorden» opp Skeikampen på tida 13.50.

Nede i bunnen av bakken var det handel og utstillinger. Brukt/antikk /husflid mm rundt Segalstad Seter og andre stands på Messeområdet til Gausdalsmessa på vegen mot tidligere Gausdal. Noe færre utstillere på sjølve messa enn i fjor, men desto flere rundt Segalstad Seter. Men i utstillergata fant vi både booking-firma, hyttefirmaer, tomteutviklere, og andre salgsboder. Trafikken i gata var det ikke noe å klage over. Det fine været og det at det skjer noe rekker folk og denne helga om høsten mellom to høstferieuker er antagelig den helga med mest folk i fjellet. Mange skal gjøre klar hytta til vinteren og tar noen dager nå i overgangen mellom høst og vinter.

messe

Mye folk rundt Skeikampen  lørdag

Skeikampen hadde et lite snødryss på seg i helga, men det var gnistrende sol og nærmest vindstille.

På vegen mot den tidligere hotelltomta kunne en se at første leilighetsbygg begynner å bli ferdig. Både leiligheter og servicefunksjoner skal være på plass der når vintersesongen starter for fullt. Det er ikke mer enn en god måned til Alpinanlegget har varslet åpning og med de kalde nettene nå starter nok snart snø-produksjonen. Innen den tid er det forhåpentligvis også skiføre for langrenn etter Peer- Gyntvegen og de sentrale løypene rundt Skei? Som det heter i visa: Nå kommer vinter’n og for stor del av næringslivet i Gausdal er det « den fine kalde tida». Snøen gir arbeid og den gir omsetning så vi får ønske vinteren velkommen etter en fin høst!

nye G
Nytt leilighetsbygg tar form

Ned i Skeila var Jøra Bygg og Boligpartner på plass ved innkjøringa til Slåseterlia. Der kunne de vise fram et nytt hyttefelt son nå på det nærmeste er klart for slag av tomter og bygging.

sl lia

Slåseterlia - nytt hyttefelt klart

Olav Iverslien
Olav Iverslien
Cron Job Starts