Skip to main content
annonser
Kultur og sport
Olav Iverslien
Redaktør

Starten gikk greit med rutinerte funksjonærer på plass, men litt leven blir det når 16 hunder står på startstreken og litt nerver er det sjølsagt også  blandt kjørerne. Vi spurte nr to ut i sporet , startnr 41 Fredrik Lindgren, i åpen klasse 200 hva målet var for løpet. Komme helskinnet til Skåbu, spise burger der og komme først tilbake til Astridbekken var det kontante svaret sagt med et smil.start2

Fredrik Lindgren klar til start

Og Skåbu med sitt Check Point blir sentralt for en stor del av kjørerne utover kvelden. Mange av de som kjører lengste distanse på 300 kilometer er nå kommet inn i fjellbygda. Alle som kjører 200 km stopper også der. Der er det stort opplegg med åpne kafeer og tilrettelagt for både kjørere og publikum. Det er 5 timers obligatorisk hvile for alle spann der og kjøring tilbake blir etter jaktstartprinsippet der tidsforskjellen lignes ut og først i sporet og i mål er vinneren.

Været i fjellet er litt grått, et lite snødryss over Astridbekken ved start og antagelig ganske frisk på de høyeste fjellovergangene. Temperatruren er bare noen få minusgrader.   Så er du interessert i å se nærmere på hundekjøring anbefales en tur til fjellbygda Skåbu i kveld, eller å besøke Astridbekken der de som kjører 150 kilometer har sin obligatoriske hvile. Det er døgnåpen kafe også på Astridbekken.

 

 

 

Olav Iverslien
Olav Iverslien
Cron Job Starts