Skip to main content
annonser
Kultur og sport
Rolig før start på Maraton 300 i kveld
Rolig før start på Maraton 300 i kveld
Olav Iverslien
Redaktør

Ikke desto mindre et populært løp da hele 31 spann stilte til start. Det er en dobling av deltagertallet fra i fjor. Det var fellesstart og alle måtte ha hundene i bil/på henger da startskuddet gikk litt over kl. 10 i kveld. Så må hundene spennes for av kjøreren og etter 15-20 minutter dro de første ut i vinterfjellet. Det var 8-9 minusgrader og lettskyet. Mye snø som i deler av løypa kanskje kan føre til litt løse spor. Sledene er fullastet med alt av nødvendig utstyr og for til hunder og mat og drikke til kjørere. Første etappe går til Vesleskag i Valdres. Der er det registrering men ingen tilbud for kjørerne. Dit er det ca.75 kilometer og fram til første sjekkpunkt i Skåbu er det ca. 200 kilometer fra start. Det betyr at en må hvile på sporet underveis når det er nødvendig. Kort sagt greie seg på egen hånd i 17-18 timer og mer i vinterfjellet. Et fjell som riktignok viste seg fra ei godside i kveld. Det bør være ypperlige værforhold for langdistanse hundekjøring. En del tilskuere var møtt opp ved start og det var god speakertjeneste.

I morgen kl. 1300 starter de andre kjørerne. Det betyr over det dobbelt antall hundespann som legger ut på henholdsvis 15 og 20 mils distanse i den tradisjonelle traseen mot Svatsum/ Espedalen. Åpen klasse for 200 km har i år sjekkpunkt i Skåbu. De andre kommer tilbake til Astridbekken før andre runde.

Fra i morgen ettermiddag kan du se hundeløpet i Skåbu og utover kvelden kommer også mange spann tilbake til Astridbekken. Der har idrettslaget døgnåpen kafe til søndag. Der er det også premieutdeling søndag kl. 1300. Vi ønsker kjørerne god tur i fjellet! Du kan følge løpet på trekkhundklubbens nettsider og på Facebook.

Olav Iverslien
Olav Iverslien
Cron Job Starts