Skip to main content
annonser
Kultur og sport
Unge flinke musikere i Follebu kirke
Unge flinke musikere i Follebu kirke
Olav Iverslien
Redaktør

Det var først og fremst tre blad fra familien Staum, Sondre, Vegard og Silje som spilte opp sammen med Thea Ytterdal på fele og David Hveen fra Toten på bass og gitar. Sondre Staum spiller vibrafon og torader, Vegard slår på trommer og Silje er sangvokalist. Det var et variert program de kunne by på i en fullsatt kirke.

Det startet med en nesten trolsk stemning i arrangementet av Kling no klokka. Der de ulike fasetter av klokkas klang ble presentert sammen med teksten i salmen.  Konserten ellers bød på friske toner fra melodiene til Tv –serien Jul i Svingen. En melankolsk sang som het Fangens Julekveld, en ny oversettelse av The River gjort av Frida Ånnevik for å nevne noen. I en egen frekvens spilte Thea og Sondre folkemusikk fra Nordmøre og en svensk folketone på fele og torader før hele bandet igjen gav en flott versjon av Grete Preus «Når hele himmelen faller ned»- når alt går litt langsommere her på jorden. Arrabgementet av «Eg veit ei himmelrik ei borg» gikk nesten over i Jazz-sjangeren men fint var det å høre på. De ulike instrumenteten utfylte hverandre godt.

HTJ2

Folkemusikksamspill med Thea og Sondre

Det gav publikum også utrykk for med god applaus. Som ekstranummer fikk alle og sammen den tradisjonsrike Deilig er Jorden.

Så er førjulskonsertene over for denne gang. Bredden og melodivalget viser at det i bygda finnes utrolig mange flinke musikere og sangere i ulike sjangre. Takk til dem for det. Og takk til de unge musikerne med adresse Follebu og litt utenom for at de gir julegave i form av konsert når de likevel er «hemmat teil jul»!

Olav Iverslien
Olav Iverslien
Cron Job Starts