Skip to main content
annonser
Kultur og sport
Olav Iverslien
Redaktør

Konserten ble både variert og stemningsfull. Det er fem allsidige sang- og musikk ungdommer som står for denne konserten. Tre med etternavn Staum, Silje. Vegard og Sondre henholdsvis vokal, slagverk og tangenter/torader. Thea Ytterdal på fele og David Hveen på bass og piano. Skjønt det er ikke så lett å bestemme akkurat hva de spiller på for de bytter ganske raskt og ser ut til å traktere forskjellige instrumenter med like god sikkerhet. Men sangstemmen er Silje sin og den loset oss gjennom både tradisjonelle og nyere julesanger. Et barn er født i Betlehem med en annen tonesetting en den mest kjente, Fangens julekveld er en var sang som bandet har hatt med også før. Norstoga sang om nissen var en rytmisk og fin låt. Anne Grete Preus velkjente Det snør ble perfekt formidlet for å nevne noen. I Prøysens Romkulsdrøm gikk musikken over i rene jazzstil i mellom spillet

I en liten folkemusikksekvens framføret Sondre og Thea en frisk polka.

ht 2

Folkemusikk med humør og fart, Sondre og Thea

Avslutningen ble mere sakral med en framføring av Jeg synger Julekvad før det hele ble avsluttet med Deilig er jorden.

Lys og lyd ble styrt av Magnus Nordsletten og kirkerommet var fint pyntet og lyssatt.

Vi regner med at de unge musikerne fortsetter tradisjonen, interessen og applausen fra konsertpublikummet skulle ikke tyde på at denne fine tradisjonen skulle opphøre.

Fin konsert og med såpass stor representasjon fra familien Staum antar vi at å få sang og toner til gangen rundt juletreet er godt sikret der i garden!

Olav Iverslien
Olav Iverslien
Cron Job Starts