Skip to main content
annonser
Kultur og sport
Claus i fint driv på Rørosvidda Foto:Nina Grennes
Claus i fint driv på Rørosvidda Foto:Nina Grennes
Olav Iverslien
Redaktør

 

 Det startes i tre distanser pluss en juniorklasse i Femundløpet, 200,450 og 650 kilometer. Claus Hanssen Grennes, som bor i Svatsum, startet i 200km og kjørte der et meget sterkt løp som gjorde at han kom inn på sølvplass bare 31 minutter etter vinneren Jean-Phillippe Pontier.

Dette er en meget god prestasjon for i klassen startet mange gode og erfarne hundekjørere. Femundløpet som har start og innkomst på Røros går i fjellområdene i kommunene Røros, Tynset, Engerdal, Tolga , Rendalen , Os og Trysil. Claus var ute i løypa i vel 27 timer med en effektiv kjøretid på snaut 15 timer- Han er selvfølgelig veldig god fornøyd med løpet og takker handler Simen Bækken for god hjelp underveis.

I den gjeveste klassen, de som kjører 650 kilometer, vant superveteranen Robert Sørlie, men like bak kom Birgitte Ness foran Peter Karlsson og Thomas Werner. Både andre og fjerdeplassen er fra nabokommunen og kjører for Torpa IL. De har mye kjøreerfaring og trening fra løypene her i Vestfjellet. Gausdølen Inge Bugge Knutsen startet også i 650 km og kom inn på en 25. plass. Han drar sammen med Lars-Terje Larsen og Dan Ditlefsen til Finnmarksløpet i begynnelsen av mars. Der skal han kjøre 600 kilometer, det samme skal Ditlefsen mens Larsen er påmeldt i den lengste løypa på hele 1200 kilometer

. Finnmarksløpet er vinterens største begivenhet i denne sporten og overføres på TV. I den siste klassen for seniorer i Femundløpet, som kjørte 450 kilometer, ble det en suveren seier til Ola Brennodden Sunde.

Vi gratulerer Claus med en flott andreplass. Å komme på pallen i en slik konkurranse er en flott prestasjon!

Olav Iverslien
Olav Iverslien
Cron Job Starts