Skip to main content
annonser
Kultur og sport
Olav Iverslien
Redaktør

  Det er ganske dunkel belysning og stille i lokalene da Lokalavisa besøker datatreffet DOWNLINK lørdagskvelden. Men det lyser og skjer ting på store skjermer foran på bordene og spillerne sitter i dyp konsentrasjon i spesielle «gamingstoler».

Johan Knutrud Bakke er lokal kontakt og i arrangørstaben. Han har vært med på slike arrangement siden 2015. Han forteller at dette treffet samler unge fra Gausdal, Lillehammer og Øyer pluss noen lengre tilreisende. Det er både sosialt og lærerikt og gir mange opplevelser å være på LAN kan han fortelle og en fin måte å avslutte vinterferien på synes han.

lan2

Daniel Solberg Billing og Johan Knutrud Bakke arrangerte vellykket LAN

Det er nok mest gutter rundt bordene men også jenter fra UFO gruppa i ungdomsklubben på Lillehammer deltar. Foruten spillerne er det en egen gjeng som driver med streaming og en egen stab, eller crew, som organiserer det hele. Her har de vært døgnet rundt siden torsdag kveld og avslutter på formiddagen søndag. Det er kiosksalg for mat og drikke og en egen sovesal der du kan legge deg nedpå når du blir for trøtt. Å ta en blund i de gode solene er det også mange som gjør.

Det er ulike konkurranser i forskjellige spil og premiering for de beste. Det kan være bilspill, sportsspill og en god del som går ut på nedkjemping eller kriging.

Downlink er en egen frivillig organisasjon og ansvarlig der er Daniel Solberg Billing som har vært med her lenge. Det skal til en god del organisering kan han fortelle men sponsorene stiller villig opp med strømskap, høyhastighets fibernett, mat og drikke. De nevner Eidsiva Bredbånd, Lillehammer Liftutleie, Q-meieriet og Brua kafe som gode støttespillere. Vi er også heldige ved at Ungdomsskolen er så positive til å ta imot oss sier han. Sjøl i år med helt nytt gulv i salen. Men vi skal være forsiktige med det smiler han.

Downlink er på en måte en miniutgave av The Gathering, eller TG som det omtales som. Det foregår hvert år i Vikingskipet på Hamar. Det er samme opplegget men mange flere deltakere kan Johan fortelle. Nok en gang ser vi at store arrangement kan foregå når bare frivillige trår til. For de som driver denne sporten må vi vel kalle det er det positivt at de kan samles lokalt. For sport er det jo. Gausdal Videregående har ei egen linje for E-sport. Det var elever derfra også i salen.

Olav Iverslien
Olav Iverslien
Cron Job Starts