Skip to main content
annonser
Kultur og sport
Konsentrasjon om sangtekster
Konsentrasjon om sangtekster
Olav Iverslien
Redaktør

Camilla har besøkt barnehagen ca. en gang i måneden gjennom vinteren og øvd inn i alt 10 sanger som ble framført i kveld. Prosjektet lot seg gjennomføre ved at barnehagen fikk midler fra Friksens legat som skulle gå til sang- og musikkopplæring for unge i Follebu. Det har vært givende og samarbeide med barnehagen sier Camilla til Gausdøl’n. Det har ikke bare vært sang. Ungene har også laget figurer og tegninger knyttet til sangene. Dette var utstilt på Aulestad i kveld.

sang bh 3

Ro etter fiske fint illustrert

Det er viktig å forstå alle ordene og hva sangene går ut på sier instruktøren. Da går det også lettere å huske sangene. Dette er en del gamle viser og tekster og ikke alle ord og vendinger brukes i dagligtale i dag. Barnehagen har ca. 40 barn i alderen 1-6 år. De fleste av dem var med på sangkonserten i kveld. Vi fikk høre forskjellige toner som bæ bæ lille lam og ro ro til fiskeskjær av de mer tradisjonelle barnesanger. Men vi fikk også framført sangen om fingrene våre, bånsuller , Bjørnsons tekst i diktet Treet , kråkevisa, nå er katta dua  og den gamle teksten om ding dång dålåmainn fra Gausdal. Etter 10 sanger var nok tålmodigheten begynt og ta slutt for noen, men alt ble gjennomført med stil og god støtte fra de barnehageansatte.

sang bh2

Barnehagestyreren takker Camilla Granlien for sanginstruksjonen

Etter konserten var det utdeling av diplom og rose til de som nå går over i barneskolen og etter at foreldreutvalget hadde takket de som er ansatt i barnehagen var det servering for både store og små.  Både foreldre og besteforeldre hadde møtt opp til konsert. Så er det vel snart sommerferie?

Olav Iverslien
Olav Iverslien