Skip to main content
annonser
Kultur og sport
Klare for 17.mai konvoi,her fra løype Anleggsdrift. Foto: Nina Løype
Klare for 17.mai konvoi,her fra løype Anleggsdrift. Foto: Nina Løype
Olav Iverslien
Redaktør

Selvfølgelig manglet barnetogene, samlingen på skoleplasser og andre arenaer der du treffer folk du kanskje bare ser på Nasjonaldagen. Musikken og alle hurraropene, store og små flagg hos store og små deltakere. Men slik ble det ikke i år og alle har antagelig håp om at dette var et unntakstilfelle?

Men mange ting skjedde likevell.

Lastebilnæringa tok tak og samlet mellom 40 og 50 kjøretøyer som kjørte rundt det meste av vegnettet i Gausdal. Nyvaska, velholdte biler med 17. mai pynten på. Dette viser hvor sterkt transportnæringa står her i Gausdal. Det er virkelig en næring som bokstavelig talt holder hjulene i gang enten det er krise eller ikke. Flott tiltak!

Fra bilkortesjen i Svatsum meldes det også om god oppslutning. Så folk er kreative om de får bekjed om å unngå store ansamlinger og tett kontakt mellom personer.

På Aulestad stilte  eierne av veterankjøretøyer opp og de kom til og med på NRK sin 17. mai sending på TV. De kjørte opp aleên til et ganske folketomt tun med sine veterantraktorer. Deriblant en Fordson maken til første traktoren som kom til Aulestad for 100 år siden.

De tradisjonelle flaggheisinger, musikk på pleie-institusjonene og obligatoriske kransenedleggelser foregikk også . Digitalt overført mange av dem, Det samme var konserten med Ruth Olina og Arnhild fra Vestre Gausdal kirke, festgudstjenesten fra Østre Gausdal kirke og ordførers tale for dagen.

Så joda det ble 17 mai i år også. Neste år håper vel alle på «originalversjonen «av feiringen?

Olav Iverslien
Olav Iverslien
Cron Job Starts