Hjem   >   Kultur og sport   >   Romjulsstemning i Vestre Gausdal Kirke

Musikere og sangere på romjulskonsert i Vestre Gausdal kirke

Romjulsstemning i Vestre Gausdal Kirke

Kristin Sevaldsen med musikkvenner  hadde fullt hus i kirka i Forset i går kveld når de bød på romjulskonsert. Her var det alt fra vare salmemelodier til svingende jazzlåter fra lokale sangere og eksterne kjente artister. Saksofonisten Kristin har med seg Lars Kvistum på tangenter. Det er en samspilt musikerduo som har opptrådt mye sammen. Det startet med Det hev ei rose sprungen vart og instrumentalt og ble avsluttet med Deilig er jorden unisont med de frammøtte. Derimellom var det en variert meny som omfattet egne komposisjoner av både Sevaldsen og Kvistum og et variert innslag fra lokale sangsolister. Først ute var Ronja Østensen som tross juleinfluensa framførte blant annet Nord Norsk Julessalme med tindrende klar røst. Ola B Reistad den første av lokale idolsangere framførte Christmas song og egenkomponert jazzlåt mens Marta Elise Klungsøyr også idolartist med to fine ballader.

Kveldens mest kjente artist var nok Gaute Ormåsen som har samarbeidet mye med Kristin Sevaldsen opp gjennom årene. Som hedmarking som tala bredt var Prøysens Romjulsdrøm selvskreven. Vi fikk også høre både Himmel på Jord og Glade Jul i eget arrangement  fra hans repertoar.  I en egen seksjon med duetter sang Gaute sammen med alle ungdommene en for en før det hele ble avsluttet med salmen Deilig er jorden.

En fullsatt kirke gav raus applaus . Dette er andre året på rad at Sevaldsen med band og sangere fyller kirken i Vestre til romjulskonsert. Det kan godt bli en fast tradisjon.

Facebooktwittergoogle_pluslinkedin