Hjem   >   Kultur og sport   >   Nyttårskonsert med mange talenter

Unge dyktige Follebu-ungdommer på scena i kveld.

Nyttårskonsert med mange talenter

Konserten som Vestre Gausdal/ Follebu Musikkforening inviterte til i kveld var en kombinasjon av korpsmusikk og presentasjon av unge talenter fra Follebu. Midler fra ekteparet Friksens legat skal gå til å fremme unge sang- og musikkutøvere i Follebu krets. Pengene  administreres av Gausdal Kommune hadde gjort konserten mulig og de frammøtte fikk en veldig variert sang og musikkopplevelse som belønning.

Og Follebu har mye å by på ! Vi fikk høre sangjentene Marthe Kleiven Fyksen, Ingunn Listuen Graedler , Ronja Østensen og Tale Anderson i fine solonummer. Listuen Graedler akkompagnerte seg sjøl på flygelet i sine sanger og spilte gitar når firkløveret opptrådde i to fine fellesnummer. Dette er jenter som har sunget nesten siden de kunne snakke og mange av dem har lang fartstid som sangelever i Kulturskolen. Veldig gode enkeltprestasjoner og fin samklang var det!  Arnhild Vik fulgte jentene med toner fra flygelet.

Men Follebu hadde mere å by på. Felespiller Thea Marie Ytterdal sammen med Vegard og Sondre Staum utgjør gruppa «Ogga Aurdern» og de kunne by på en rytmisk og ungdommelig sekvens med folkemusikk. De høstet stor applaus for sitt innslag.

Korpset hadde litt fri i kveld innimellom solo-innslagene, men var så absolutt med på å prege musikk-kvelden. Dirigenten Anders Hårstadhaugen er flink til å benytte alle stemmene i korpset og  musikerne viser godt at det pirrer musikkgleden  å prestere under hans taktstokk. Vi fikk presentert friske innslag blant annet musikk fra Gullivers reiser i to satser og var kirkemusikk. Ingen korpsmusikk uten en mars og korpset serverte en med riktig sus over- Bernard Castle.  Det sammenslåtte korpset teller nå ca. 30 medlemmer og er et fullverdig og dyktig janitsjarkorps. Dirigenten har ikke minst en veldig solid rytmerekke bakerst som setter tydelig preg på musikken.

Innøvd ekstranummer var ABBA-klassikeren Happy New Year der alle både sangere og musikere deltok. Vi får kvittere med en ABBA-svikse vi også: Thank You for the Music , dette var en fin start på konsertåret 2018!

Facebooktwittergoogle_pluslinkedin