Hjem   >   Kultur og sport   >   Lokalkjøring – trav

Erga Borken kjørte inn til 1.plass og pokal

Lokalkjøring – trav

Sør Gudbrandsdal Travlag her i Gausdal er av de få lagene i Oppland som klarer å stable på beina lokalkjøring. Det skjedde på Fåberg Gausdal Landbane i går. Det var i alt 10 løp og rundt 35 hester som stilte til star. Slike lokale travløp kalles også Pokalløp fordi blant annet Det Norske Travselskap stiller med sølvpokal etter visse regler. I år kunne ikke denne pokalen deles ut da det var for få startende i løpet for 3 åringer over 1500 meter . Kravet er 5 hester påmeldt og 3 til start. Men det ble delt ut andre pokaler.

Det 6. løpet var Sparebank Østlandets løp og der vant Valdreshesten Erga Borken knepent foran Junisol som ble kusket og er eid av veteranen Kjell Øyhaugen. Erga Borken er eid av Hanne Stokkebryn Vestre Slidre, kusk var Audun Rogne. Men Kjell tok revansj og  Gausdalspokalen som var satt opp i 2000 m for kaldblodshester 4 år,  i 6.løp  som gikk  på 2000 meter. Flere lokale hester gjorde det også  bra. Kims Lilja og Kims Stjerna , begge eid av Arne Øyen og kusket av Øivind Mathiesen vant hvert sitt løp. Mathiesen som har kjørt mye her i Gausdal ble også kåret til dagnes kusk for disse seierne. Vant gjorde også Kari og Terje Seielstad med Kaia Vår i 2 løp. Ellers kunne en merke seg at Arve Gudbrand Blihovde igjen var i sulkyen og stilte 2 hester til start.

Det var både ponniløp og Monteløp på denne fine travdagen. I siste løp for 4 årige kaldblodstravere med grunnlag ( innkjørt) over 80.000 stilte Torbjørn Smedsrud med tre hester og kusket Smedviktor inn til seier sjøl mens de to andre hestene hans, Smedtora og Smedeld tok de neste plassene. Så dermed jorde Smedsrud reint bord med full trippel.

På kvelden hadde Travlaget en velfortjent sommerfest. De kunne se tilbake på et godt gjennomført arrangement med profesjonell speakertjenste fra Knut Bergum og en rutinert stab som gjennomførte et  travløp som alle synes å være fornøyd med.

Facebooktwittergoogle_pluslinkedin