Hjem   >   Kultur og sport   >   Kjærlighet til korps

Kjærlighet til korps

I går kveld viste Teater Innlandet sin forestilling Korps i Gausdal Kulturhus. Det er et stykke skrevet av Knut Narum der livet i et skolekorps gjennom et helt år beskrives. Forestillingene settes opp i samarbeid med lokale korps og her i Gausdal var det skolekorpsene fra Gausdal og  Øyer/Tretten som deltok med Jon Arne Johansen som dirigent. Det var ca. 25 unge musikere i sine flotte uniformer som delte opp teaterforestillingen med musikkstykker som passet til temaene som ble tatt opp.

Og temaene var kjente og kjære for både korpsmusikere og ikke minst for foreldre som det var mange av i salen. Det var om skratende økonomi i skolekorpset, problemer med å få dirigent, loppemarked og foreldreutvalgets andre utfordringer. Medlemmer som ville slutte og kanskje ikke ville det på samme tid.  Naboer som hatet øving i blokka , korpsmesterskap og NM for korps.

De som beskrev alle disse rollene var Tom Styve som Emil m.flere og Silje spilt av Ida Holmen Worsøe  som korpsjente, foreldre og andre rollefigurer. Utfordringer og problemstillinger som alle kunne kjenne seg igjen i og ilagt en ganske betydelig porsjon humor.

Undertittelen – en slags kjærlighetshistorie ble også grundig behandlet ved at usikker ungdomsforelskelse mellom de to kropsmedlemmene utviklet seg fra håp og glede via ulykke men selvfølgelig med en lykkelig slutt.
Alt i alt en artig og koselig forestilling som endte med at korpset gjorde det bra i NM for skolekorps. Samarbeide mellom de to nabo skolekorpsene lokalt her var også godt hørbart. Mange gode talenter  der! Vel blåst.

Og det blir mere korpsmusikk for i kveld inviterer Østre Gausdal Musikkforening til sin årlige høstkonsert der vi reiser fra land til land. I kveld er det De Britiske Øyer som står for tur. Pubkveld i Kulturhuset kl.1900.

Facebooktwittergoogle_pluslinkedin