Hjem   >   Kultur og sport   >   Kål nok til alle

Gunnvor Einstad, Ragni Reistad og Asslaug Bakkenget hadde førsteklasses kål å by på i dag.

Kål nok til alle

I dag er det kål-dag på Frivilligsentralen på Gausdal Arena. Frivilligsentralen fikk et stort parti knoker som var feilmerket fra Rema 1000 og det har driftige damer omsatt til førsteklasses Gausdal-kål som serveres som gratis middag til alle som vil ha i dag.

Gunnvor Einstad og Edel Klaape-Aasdal startet alt i 7 tida i dag tidlig med å koke knokene. Det var store knoker og de måtte nok ha en tre timers koketid sammen med erter og bygg-gryn kan Gunnvor fortelle. Når vi spør den drevne kål-kokka om oppskrift så forteller hun at det bruker hun ikke. Etter at knokene er kokt møre og tatt ut av kjelen tilsettes gulrot og hodekål i passe mengder og så småputrer dette en times tid til sammen med potetene på slutten. Så serveres det hele med oppkarva kjøtt og poteter på tallerkenen. Vatn og flatbrød som tilbehør. Ekte gammeldags kraftig middags-kost med sterke røtter i den lokale mattradisjonen her i Gausdal. Har en litt spekeknoker, gjerne litt trått som kokes med blir smaken enda bedre kan Gunnvor fortelle. Og smaken var det tydeligvis ingen som klagde på alle gav ros for et solid og godt måltid.

Vi har nok sikkert 50 liter ferdig kål på lager kan kokkene fortelle så her er det bare å komme innom utover dagen. Serveringa er åpen til kl. halv fire i ettermiddag. Journalisten fikk også smake. Kan anbefales på det beste! Her er alle velkomne så langt beholdningen rekker. Ingen aldersgrense.

Facebooktwittergoogle_pluslinkedin