Hjem   >   Kultur og sport   >   Julesang i Vestre Gausdal kirke

Fra konserten i Vestre Gausdal kirke fredag kveld

Julesang i Vestre Gausdal kirke

Fredagskvelden inviterte Østre Gausdal Sangkor til julekonsert i Vestre. med seg hadde de Kor Venskap med dirigent Hans Hjelmstad og felespiller Thea Marie Ytterdal med slektsrøtter i Follebu.
Korene opptrådte sammen og hver for seg med et  variert juleprogram. Østre Gausdal Sangkor med sin dirigent Erika Urbutê framførte julesanger med ulike solister. Inger Livø Grimstad sopran i Panis Angelikus,  dirigenten sjøl i både The world for Christmas og den kjente Amazing graze. Det sakrale høydepunkt var nok Arne Nustad sin djupe bass-solo i Den hellige stad. en flott tolking av en klassisk julesalme akkompagnert at av Jan Martin Listuen på orgel.

Kor Venskap sin avdeling inneholdt blant annet Det lyser i stille grender, nordnorsk julesalme og Det kimer nå til julefest Programleder Trond Klaape bandt forestillingen fint sammen med flere lyrikkinnslag og det var alt i alt en stemningsfull konsert som tradisjonelt ble avsluttet med Deilig er jorden i allsang.

Det var nok flere sangere enn tilhører i kirka denne kvelden. De to korene teller til sammen 50 sangere. Det er ikke bare lett å fylle kirkebenkene i en travel førjulstid med juleforberedelser, håndball-VM og dørstokkmil. Nå i helga topper det seg med konserter da søndagen inneholder i alt tre stykker: Hemmat til jul med ungdomsmusikere i Follebu  kirke, Sangkoret med nye gjester i Østre Gausdal kirke  og Kulturskolens juleforestilling i Kulturhuset. Mye å velge mellom. Kulturtilbudet  i Gausdal er svært omfattende!

Facebooktwittergoogle_pluslinkedin