Hjem   >   Kultur og sport   >   Engelsk aften med ØGM

ØGM under ledelse av Jon Kristian Solberg med britiske toner i kveld

Engelsk aften med ØGM

I sin serie med musikk fra forskjellige land inviterte i kveld Østre Gausdal Musikkforening til musikk fra De Britiske Øyer. Landet har en rik tradisjon innen militærmusikk og konserten åpnet for vi nesten selvfølgelig med en fengende mars etter at kveldens konferaniser, Bjørn Kleiven, hadde tatt oss med på en liten historietime tilbake til Vikingtida og forklart at både gener og språk i Storbritannia hadde norske røtter. Neste unner fra korpset med Lon Kristian Solberg som dirigent var med rennesansemusikk, mens første del av konserten ble avsluttet med den svært kjente marsjen Broen over Kwai.

En kommer ikke utenom The Beatles når britisk musikkhistorie skal fortelles. Andre avdeling startet med et Beatles-portpuri før orkesteret tok oss med opp i det skotske høylandet. Avslutningsvis var det toner fra Riverdance og til slutt en komposisjon av den verdenskjente komponisten Edward Elgar, Nimrod fra Enigma variasjoner.

Mellom disse to avdelingene underholdt Paul og Kari Batt Rawden med engelske folketoner og et stort register med instrumenter; fløter,gitar, torader , fele og til slutt sekkepipe. Disse to skulle også underholde med pub-musikk etter konserten. For det var anledning til å bli utover kvelden til prat, dans og musikk.

Ekstranummeret var en smakebit på neste års tema: Amerikansk musikk. En riktig kraftsalve av et musikkstykke.

Godt besøk i Kulturhuset også i kveld.

Facebooktwittergoogle_pluslinkedin