Hjem   >   Kultur og sport   >   Detti er heme

Torbjørn Dyrud med egen musikk og sang på Bødal Bygdahus

Detti er heme

-sang Torbjørn Dyrud som åpning og avslutning på konserten på Pubkvelden i Bødal Bygdahus i går. Og han sa fra scena som i sangen at «je lik mej her». Han likte  små intime scener ute blant folket på bygda med varme frå vedovnen i velholdte grendahus som har kaffeservering og åreslag i pausa. Dyrud er komponist, tekstforfatter , kirkemusiker, kordirigent og har blant mye annet hatt det musikalske ansvaret for Urbane Totinger- showet i flere år.  Han er Totning og knoter itte. Sangene alle fra egen produksjon, som han framførte i to konsertsekvenser var om de nære ting som livet , kjærligheten både tapt og nylig oppstått, barneoppdragelse og livets høst og tap av kjære. Det var hyllest til gardbrukeren som steller kulturlandskapet og dyrker maten vår og en humoristisk tango om et evig stridstema- vægretten. Sangene var fra de to platene  hans : Detti er heme og Under sola gjennom regnet.

Publikum som godt kunne vært enda flere enn de snaut 40 satte stor pris på musikken og tekstene som var lettkjennelige dagligase opplevelser og problemstillinger som alle har et forhold til. Det var andre gang Dyrud gjestet Bødal og han kunne godt tenke seg å komme hit flere ganger.

Bygdahuset i Bødal drives av en aktiv gjeng . Alt neste uke starter swingkurs her i regi av BU. Den 8 februar  er det forestilling av Innlandet Teater: Man tager 20 egg – et teaterstykke om Hanna Winsnes kokkekunster og oppskrifter. Der det kokes suppe på scena og serveres til publikum etterpå. 17 mars er det skidag med arrangement for unger og voksne. Blant annet en humoristisk grendestaffet. After ski på kvelden der det blir dansefest med Baksia, Så i Bødal skjer det ting. Det er en utfordring å drive et Bygdahus i dag med konkurranse fra så mange tilbud, men bødølingene tar oppgaven på alvor!

Facebooktwittergoogle_pluslinkedin