Hjem   >   Kultur og sport   >   Bygdeungdommene inntok Aulestad

Bygdeungdommene inntok Aulestad

Det var nesten 17 mai stemning på Aulestad i kveld når årsmøteutsendingene i Norges Bygdeungdomslag inntok dikterhjemmet til årsmøtemiddag. Feststemte ungdommer, årsmøteutsendinger og gjester, 200 i tallet med bunader og findressen på marsjerte opp alleen for å gå til bords på stalltrevet over Folkestua.

Det var dekket til fest og menyen var skinkesteik med tilbehør og jordbær og is til dessert. Mange lokale frivillige var i sving og alt ligger til rette for en festaften i helt riktige omgivelser. Middagen er i forbindelse med Landsstevnet i NBU som denne uka arrangeres på  Jørstadmoen. Arrangørene venter rundt 2000 deltakere etter en rekordstor forhåndspåmelding. Stevnets slagord er i nasjonalromantisk ånd: Ja vi elsker og hva passer vel da bedre enn å ha festmiddagen for utsendinger fra fylkeslag og lokallag på dikterhjemmet til Bjørnson som skrev Nasjonalsangen?

NBU har over 7000 medlemmer på landsbasis. Oppland er det største fylkeslaget og Gausdal det største lokallaget i Norge. Så årets høydepunkt, landsstevnet arrangeres på trygg BU-grunn. Sist Oppland hadde landsstevnet var på Kolbu i 2009, i 2001  ble landsstevnet  arrangert på Segalstad bru  her i Gausdal. Hovedinntrykket av deltakere kommer i morgen og fra da går det slag i slag utover uka med tevlinger, mye sosialt samvær og festmusikk til Norges mest kjente band hver kveld uka igjennom. To av kveldene er det åpent for publikum og på lørdag er det åpen dag med flere finaler i tevlingene og ellers mye å se på. Et stort antall frivillige fra Oppland stiller opp som vakter og hjelpersonell denne uka.

Vi traff stevnegeneral Ola Skrivelien Venås på Aulestad og han forsikret at det meste nå var under kontroll. Et lokalt skybrudd i går ettermiddag hadde imidlertid skapt litt problemer og ekstra arbeid, men han mente alt nå ligger til rette for et vellykket stevne med mye moro.

Etter middagen går deltagerne på kveldens fest i polonese  rundt museumsbygningene på Aulestad. Det kan bli et fint skue mellom kl 21 og 22 i kveld. Begivenheten skal filmes med drone og blir sikkert lagt ut på diverse mediekanaler. Vi ønsker ungdommene lykke til med landsstevnet 2017.

Facebooktwittergoogle_pluslinkedin