Hjem   >   Kultur og sport   >   Aulestaddag med bredt program

Aulestaddag med bredt program

I dag ble Aulestaddagen arrangert med eget barneprogram, forskjellige kåserier og seminarer og høydepunktet ved at Bjørsonakademiet delte ut Bjørnsonprisen i et ganske fullsatt amfi på Aulestad. Bjørsonakademiet og prisutdelingen har før hatt tilhold under Bjørnsonfestivalen i Molde, men akademiet har nå flyttet sin virksomhet til Lillehammer Museum og Aulestad. Det var dets leder Kristen Einarsson veldig godt fornøyd med. Han foretok utdelingen av prisen  til toner fra rockelegenden Bruce Springsteen, årets vinner . Han berømmet Springsteen for sine klare tekster der han tok i forsvar mange mennesker som har mistet fotfeste i det moderne USA. Springsteen har også stilt opp i forbindelse med naturkatastrofer, og etter terroren 11.september. Han er en person helt i Bjørnsons ånd og lever etter at en kunstner skal bruke sin stemme for de svake i samfunnet og basere seg på patriotisme og solidaritet slik Bjørnson gjorde. Redaktør for den norske Springsteen biografien Anders Heger mottok prisen som var en plakett, en granittfigur og 50.000. Han sa det var et stort øyeblikk for han og si  takk » på vegne av Bruce Springsteen». Pengene skal gå til et formål i tråd med prisenes intensjoner. Heger sammenlignet Springsteens legendariske «Born in the USA» med Bjørnsons «Ja vi elsker».

Dagens programleder var Ingar sletten Kolloen, sammen med museumsdirektør Jostein Skurdal, ordfører Hans O Høistad og fungerende fylkesordfører Ivar Odnes ( bildet) ønsket de velkommen og  kom med gode ønsker for dagen og framtidige arrangement. Dagen ellers bød på mange interessante tema. Vi hørte på Arnhilds Skre både humoristiske og tankevekkende kåseri om å ha sine ungdoms somre på Aulestad. Hun var datter av den første konservatoren på museet og tilbrakte somrene her fra hun var 13 til 18 år.

En stor folkemengde hadde kommet til dagen. Nå må det opplyses at denne dagen var obligatorisk skoledag for barneskoleelevene fra Fjerdum/ Engjom. Men både de mange barna og deres foresatte, som hadde gratis adgang. hadde en fin høstformiddag på Aulestad.

Bjørnsonakademiets og museets  utfordring blir å fenge tilhørere til  nye dager og program uten en slik grunnstamme med gjester. Det ble fort tom i tunet etter at «skoledagen «var slutt.,

Facebooktwittergoogle_pluslinkedin