Hjem   >   Kultur og sport   >   Årets første Kultursuppe

Artistene på årets første Kultursuppe

Årets første Kultursuppe

Lørdagens Kultursuppe bød på en variert meny med sang, fiolin og flygel. Arnhild Vik hadde invitert to ungdommer med karriere i hver sin sjanger innen musikkbransjen. Silje Staum, Follebujente som har drevet med sang og dans fra hun var liten. Startet i Kulturskolen i Gausdal og er utdannet musikalartist fra Bårdar Akademiet. Hun er nå freelance innen sang og dans og bidrog med sine favorittsanger fra musikalenes verden.

Torstein  Teigum Giertsen , med nær slekt i Bødal og oppveksten i Bødalen i Røyken kommune. Han har lang musikkutdannelse fra Universitetet i Stavanger med fiolin som hovedinstrument. Er nå musikklærer ved Alta Kulturskole.

Og så må vi ikke glemme pianisten, Arnhild Vik som supplerte med klassiske perler mellom solistinnsalgene. Å høre Arnhild spille Preludium fra Holbergsuiten av Grieg måler seg med de beste pianister på de store verdensscener. Det var flere Grieg stykker på programmet i går. Det er 175 år siden komponisten ble født i år. Arnhild bød også på verker fra Chopin og Debussy ved flygelet.

Siljes musikal valg var i et bredt spekter fra trist og melankolsk til kvitrende optimisme. En del av musikalene var nok ukjente for mange, men hva gjør det når sangene er framført med god stemme og gnistrende humør?  Som  i melodien Good morning Baltimore som det virkelig gnistret av.Det var også sanger fra de mere kjente musikalene som Les Miserables og A Chorus Line

Fiolinisten Torstein spilte også flere kjente perler. Noen av oss var kanskje som journalisten at musikkstykkets tekst ikke gav noen aha opplevelse , men når musikken startet kunne en nikke gjenkjennende til toner som en har hørt mange ganger før. Torstein trakterte fiolinen med sikker hånd. Begge de unge skal ha ros for fin introduksjon til sine sanger og musikkstykker. Det gjør konsertopplevelsen enda bedre. Torstein må få ekstra poeng for at han lett slo over på ekte gausdøl, det virket like lett for han som å traktere fiolinen.

Hele 19 sang- og musikkinnslag bød konserten lørdag kveld på. Imponerende Kultursuppe, som vanlig!

Facebooktwittergoogle_pluslinkedin